Politica de confidentialitate privind protectia datelor cu caracter personal

Incepand cu data de 25 mai 2018, este aplicat in toate statele Uniunii Europene Regulamentul 2016/679/UE, privind protectia persoanelor fizice in cadrul operatiunilor de prelucrare a datelor cu caracter personal si de libera circulatie a acestor date (denumit in continuare "Regulamentul"). Prin intermediul acestui Regulament se doreste crearea unui cadru legislativ unitar si uniform pe teritoriul Uniunii Europene care sa nu mai necesite masuri nationale de implementare.

Compania IONA WOMAN SRL este responsabila pentru operarea paginii web www.ionastore.ro si are calitatea de Operator de Date cu Caracter Personal. Pagina noastra web se adreseaza exclusiv utilizatorilor cu varsta peste 16 ani.

In vederea respectarii obligatiilor care ne revin, derivand din Regulament, si avand in vedere ca protectia datelor tale reprezinta o preocupare majora si constanta pentru noi, am elaborat prezentul document, care stabileste categoriile de date cu caracter personal pe care le colectam la vizita ta pe pagina noastra web, scopul si temeiul prelucrarii, durata prelucrarii, unde pastram si cui transmitem aceste date, precum si drepturile pe care le ai in calitate de persoana vizata.

1. Definitii

”Date cu caracter personal” = informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila (denumita in continuare persoana vizata);

"Persoana fizica identificabila" = o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare (de ex: nume, serie si numar carte de identitate, adresa de domiciliu, numar de telefon, IP, etc) sau prin referire la unul sau mai multe elemente proprii identitatii sale fizice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale (de ex: starea de sanatate, culoarea ochilor, apartenenta religioasa, sexuala, de rasa, etc.).

Prelucrare” = orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, stergerea sau distrugerea;

„Operator”persoana fizica sau juridica, autoritatea publica sau un alt organism care, singur sau impreuna cu altele, stabileste scopurile si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal;

”Persoana imputernicita” = persoana fizica sau juridica, autoritatea publica sau un alt organism care prelucreaza datele cu caracter personal in numele Operatorului.

IONA WOMAN SRL in calitate de Operator, prelucreaza datele intr-un mod care asigura securitatea adecvata a datelor cu caracter personal, inclusiv protectia impotriva prelucrarii neautorizate sau ilegale si impotriva pierderii, distrugerii sau deteriorarii accidentale, prin luarea de masuri tehnice sau organizatorice corespunzatoare.   

 2. Ce date cu caracter personal prelucram. Scopul. Temeiul. Durata Prelucrarii

Prelucram doar acele date cu caracter personal care ne sunt necesare pentru a-ti oferi o experienta placuta in navigarea pe site-ul nostru, pentru a putea livra comenzile tale si pentru a-ti putea oferi acces la produsele noastre. Separat, prelucram date in scop de marketing direct - Newslettter, pentru a te putea tine la curent cu produsele, serviciile si ofertele noastre, dar numai in baza consimtamantului tau pe care ti-l poti retrage in orice moment.

Prelucram urmatoarele date cu caracter personal:

  • Nume si prenume
  • Adresa de contact si adresa de livrare
  • Numar de telefon
  • Adresa de e-mail
  • IP

Fiecare categorie de date este prelucrata in scopuri determinate, explicite si legitime, mai sus mentionate. Prelucrarea acestor date nu se realizeaza pe o perioada de timp mai lunga de 3 ani. 

Pentru a respecta principiul transparentei informatiilor la prelucrarea datelor cu caracter personal, iti comunicam in cele ce urmeaza modul in care prelucram datele tale, scopurile si temeiul juridic (baza legala) ale activitatilor prin care prelucram datele tale.

PRELUCRAM DATE IN SCOPUL CREARII CONTULUI si AL PLASARII COMENZILOR

in momentul crearii unui cont de utilizator pe site-ul nostru www.ionastore.ro, iti solicitam si colectam numele, prenumele, adresa, nr. de telefon si adresa de e-mail.

Aceste date cu caracter personal ne sunt necesare in scop precontractual, pentru a putea plasa o comanda, temeiul prelucrarii fiind obligatia contractuala. In masura in care nu esti de acord cu prelucrarea datelor tale de catre IONA, nu iti vom putea onora si livra comenzile.

Datele tale cu caracter personal vor fi pastrate pe intreaga existenta a contului creat, pana in momentul stergerii contului, insa nu mai mult de o perioada de 3 ani de la data ultimei autentificari in cont sau ultimei comenzi. In cazul in care doresti stergerea contului, te notificam in prealabil ca sa ne asiguram ca esti tu cel / cea care a luat aceasta decizie. Daca ai plasat comenzi pe site-ul nostru, datele tale vor fi pastrate pe o perioada de 3 ani de la data ultimei comenzi, acesta fiind termenul legal de prescriptie.

Datele prelucrate la momentul crearii contului nu fac obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, nu sunt divulgate niciunui tert si nu fac obiectul unul transfer catre o tara terta sau o organizatie internationala.

Totodata, datele tale cu caracter personal ne sunt necesare pentru a completa si livra facturile fiscale aferente produselor livrate. Datele tale de plata online nu vor fi accesibile si nici nu vor fi stocate de catre IONA, ci doar de furnizorul serviciului de plata electronica sau de o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate vei fi informat, anterior introducerii efective a detaliilor cardului pe care il folosesti pentru plata online. Singurele date privind plata efectuata pe care noi le vom stoca sunt cele legate de data initierii si finalizarii tranzactiei, precum si situatia platii. In temeiul obligatiei legale, datele cu caracter personal necesare intocmirii documentelor de plata vor fi furnizate partenerilor nostri contractuali care ne furnizeaza serviciile IT si vor fi folosite in vederea depunerii declaratiilor fiscale si contabile la autoritatile fiscale.

Datele tale cu caracter personal vor fi pastrate pe intreaga durata a raportului contractual, precum si pe un termen de 3 ani de la data plasarii ultimei comenzi acesta fiind termenul de prescriptie.

Pentru a ne putea executa la timp si conform obligatiile asumate, datele cu caracter personal sunt transmise selectiv persoanelor imputernicite, in scopul indeplinirii relatiei contractuale:

  • furnizorul serviciului de stocare a datelor pe servere externe, situat in Romania
  • furnizorul serviciilor de contabilitate
  • furnizorul serviciilor de comunicari si transmiteri corespondenta pe e-mail
  • furnizorul serviciilor de telefonie mobila care ne ajuta sa tinem legatura cu tine, situat in Romania
  • furnizorul serviciilor de curierat
  • procesatorii serviciului de plati online

PRELUCRAM DATE IN SCOP DE MARKETING DIRECT

Abonarea si dezabonarea la newsletter-ul IONA este gratuita si voluntara si se face exclusiv in baza consimtamantului tau. Newsletter-ul reprezinta un mijloc de informare periodic, exclusiv electronic (e-mail, SMS) cu privile la produsele, serviciile, promotiile sau noutatile noastre etc. 

Pentru a asigura buna functionare a serviciilor de marketing, colectam de la tine adresa de e-mail, numarul de telefon, numele si prenumele. Aceste date sunt folosite in mod exclusiv pentru a te tine la curent cu privire la produsele, serviciile si ofertele noastre. Temeiul prelucrarii datelor cu caracter personal il reprezinta consimtamantul tau, durata prelucrarii fiind intreaga durata a existentei consimtamantului.

Consimtamantul poate fi retras oricand printr-un e-mail trimis la adresa: office@ionastore.ro sau prin accesarea link-ului de dezabonare din cuprinsul e-mailului primit de la noi. In acest caz, vom inceta prelucrarea datelor cu caracter personal. Retragerea consimtamantului nu va afecta legalitatea prelucrarii anterioare retragerii acestuia.

Datele tale nu vor fi transferate catre niciun alt operator sau imputernicit si nu vor fi transmise catre nicio tara terta si sau organizatie internationala.

PRELUCAM DATE IN SCOPUL IMBUNATATIRII EXPERIENTEI WEB (COOKIES)

Site-ul IONA foloseste cookie-uri, acestea fiind date stocate pe hard disk-ul tau. Folosirea cookie-urilor reprezinta un avantaj, acestea permitand memorarea unor optiuni de navigare in site, tipuri de filtre care se aplica la afisarea unor anumite pagini, memorarea numelui de utilizator si a parolei pentru un acces rapid la continutul site-ului. Neacceptarea unui cookie nu inseamna ca iti va fi refuzat accesul de navigare in site sau ca nu vei mai putea citi continutul acestuia. Cu ajutorul cookie-urilor, putem monitoriza si segmenta interesele tale fata de anumite zone sau aplicatii ale site-ului, fapt care ne permite ulterior imbunatatirea experintei de navigare, introducerea unui continut relevant pentru tine, etc.

Aceste fisiere cookie ne permit sa salvam adresa ta de e-mail, ca sa te loghezi automat la urmatoarea vizita.

Bineinteles ca puteti accesa pagina noastra web si fara cookie-uri.

In cazul in care nu doresti sa-ti recunoastem computerul, poti sa impiedici stocarea de cookies pe hard discul tau prin dezactivarea setarilor respective, din browser-ul tau. Modul detaliat de functionare se gaseste in instructiunile browser-ului tau. Daca nu accepteti cookie-urile, aceasta poate conduce la limitari functionale ale ofertelor noastre.

PRELUCRAM DATE IN ALTE SCOPURI (LINK-URI catre alte site-uri)

Acest site contine link-uri catre alte site-uri. IONA nu este responsabila de politica de confidentialitate practicata de acestia. Iti recomandam consultarea in prealabil a termenilor legali si a celorlalte informatii referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal. Normele expuse in acest text se aplica doar in cazul informatiilor colectate pe acest site.

Atunci cand accesezi o pagina web care contine plugins, browser-ul tau stabileste o legatura directa cu serverele furnizorilor respectivi. Continutul plugin-ului va fi transmis de furnizorul respectiv direct catre browser-ul tau si va fi integrat de acesta in pagina web. Prin integrarea plugin-ului, furnizorul respectiv primeste informatia ca browser-ul tau a accesat pagina noastra web. 

In cazul in care esti logat pe o reteaua sociala, aceasta poate atribui vizita pe pagina noastra web profilului tau de pe reteaua sociala respectiva. Daca interactionezi cu plugin-uri, de exemplu prin actionarea butonului ”Like” de pe Facebook sau daca faci un comentariu, informatia corespunzatoare va fi transmisa direct catre furnizorul respectiv si stocata acolo.

Informatii privind scopul si volumul colectarii datelor, prelucrarea si utilizarea ulterioara a datelor cu caracter personal prin furnizorul respectiv, cat si drepturile tale si posibilitatile de setare referitoare la acestea in vederea protectiei vietii tale private gasesti in normele furnizorului respectiv.

3. Securitatea datelor tale cu caracter personal

Securitatea datelor tale cu caracter personal este o prioritate pentru noi. Te asiguram de faptul ca orice prelucrare a datelor se face cu respectarea principiilor garantate de Regulament, inclusiv protectia impotriva prelucrarii neautorizate sau ilegale si impotriva pierderii, a distrugerii sau a deteriorarii accidentale, prin luarea de masuri tehnice sau organizatorice corespunzatoare si prin punerea in aplicare a unor politici interne adecvate de protectie a datelor.

Site-ul nostru adopta toate masurile de securitate necesare protejarii informatiilor personale ale utilizatorilor nostri. In momentul completarii datelor personale pe site-ul nostru, informatiile vor fi protejate atat offline, cat si online. Toate informatiile cu caracter personal vor fi prelucrate prin intermediul unor pagini securizate care folosesc sistemul de criptare SSL, marcate cu simbolul unui lacat, pozitionat in partea de sus a ferestrei de browser.

4. Drepturile tale in calitate de persoana vizata

Regulamentul 679/2016 asigura protectia drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanelor fizice si in special a dreptului acestora la protectia datelor cu caracter personal.

Ai dreptul de a solicita exercitarea oricarui drepturi, din cele reglementate in Regulament, in vederea garantarii protectiei datelor tale cu caracter personal:

  • dreptul de a avea acces la datele tale: poti solicita sa ti se comunice categoriile de date cu caracter personal care sunt prelucrate, scopul in care se face prelucrarea, destinatarii datelor tale, perioada prelucrarii sau, daca acest lucru nu este posibil, criteriile utilizate pentru a stabili aceasta perioada;
  • dreptul de a solicita rectificarea datelor in situatia in care exista erori cu privire la datele prelucrate, ai posibilitatea de a solicita corectarea sau completarea lor. Scrie-ne pe adresa: office@ionastore.ro si rectificam datele tale, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil;
  • dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii datelor: ai dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii datelor in cazul in care prelucrarea este ilegala; in cazul in care datele nu sunt corecte, situatie in care prelucrarea este restrictionara pana la corectarea acestora; in cazul in care nu mai doresti sa comanzi produse de la noi, dar avem in continuare nevoie de datele tale pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; in cazul in care te-ai opus prelucrarii pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra drepturilor tale.
  • dreptul de a solicita stergerea datelor poti solicita stergerea datelor prelucrate, daca datele nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate, daca ti-ai retras consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare; daca te opui prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea; daca datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal.
  • dreptul de a solicita transferul datelor (portabilitatea datelor): poti solicita transferul datelor tale catre un alt operator daca prelucrarea are la baza consimtamantul si daca prelucrarea este una automata.
  • dreptul de a te opune prelucrarii: ai dreptul sa te opui in orice moment prelucrarii datelor tale in scop de marketing direct, inclusiv crearii de profiluri, in acest caz datele urmand a fi sterse.
  • dreptul de a te opune unei decizii de prelucrare exclusiv automata, inclusiv de profilare.

Toate aceste drepturi pot fi exercitate printr-o simpla cerere adresata catre IONA, in calitate de operator, la sediul nostu sau la adresa de email office@ionastore.ro sau prin accesarea functiilor puse la dispozitie pe site-ul nostru (link export si stergere).

In situatia in care consideri ca ti-au fost incalcate drepturile, ai posibilitatea sa te adresezi cu o plangere Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal: www.dataprotection.ro.

5. Date de contact

Prezenta Politica se completeaza cu celelalte politici specifice ale companiei si cu Termenii si Conditiile pe care le poti accesa de pe site-ul nostru. Orice schimbare a termenilor prezentei politici va fi comunicata catre utilizatori prin e-mail, astfel incat acestia sa fie permanent informati cu privire la datele prelucrate. 

Prezenta informare este limitata la pagina noastra web si nu este valabila pentru paginile web ale operatorilor terti, care pot fi accesate prin intermediul site-ului nostru. Nu avem nicio influenta asupra prelucrarii datelor de catre acesti operatori terti si nu ne asumam nicio responsabilitate sau raspundere in legatura cu paginile lor web.

SC IONA WOMAN SRL SRL
E-mail: office@ionastore.ro;
Telefon: 076.044.08.33

Stergere Date Personale

Exporta Date Personale